Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara – Cluj Napoca, Facultatea de Agricultura

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase universitati din tara si prima pe regiunea Nord Vest, cu un istoric de 139 ani.

In prezent, USAMV Cluj Napoca are patru facultati: Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara, cu 19 specializari si doua departamente si Centrul de Formare Continua si Invatamant la Distanta.

USAMV Cluj este implicata in procesul de invatare, predare si de cercetare, intr-un spectru larg de specializari din domenii ale agriculturii, horticulturii, zootehniei, medicinei veterinare, biotehnologiilor in agricultura, a sigurantei alimentelor, protectiei mediului si ale stiintei solului cu impact deosebit asupra dezvoltarii rurale si nu numai.

Standardele profesionale ca parte componentă a curriculei universitare, adaptata valorilor nationale in domeniu, dar si a celor europene reflecta nivelul actual al comunitatii universitare, dar si tendintele de dezvoltare ale acesteia. Pe de alta parte, ele asigura dreptul studentilor la un invatamant de calitate, dar si evalueaza rezultatele invatarii si ale deprinderilor in cercetarea stiintifica.

In cadrul universităţii functioneaza si studii universitare de masterat cu durata 1,5 ani – diploma de master, precum si studii universitare de doctorat.

Facultatea de Agricultura
http://agricultura.usamvcj.ro/

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României